lørdag den 17. maj 2008

Lørdagshygge



Mor, skal vi ikke snart have hjemmelavet pizza ? Jo, hvorfor ikke...Vejret er alligevel ikke til at sidde udenfor og grille, så vi laver pizza.

Pizza - 2 stk.

4 dl. lunken vand
1 pk. gær
½ dl. olie
500 gr. mel
½ stk. salt

Fyld:
1 dåse hakkede tomater
oregano eller basilikum
1 pk. skinke i strimler
1 pk.Pebberoni
1 pose Pizzaost

Gæren smuldres ud i vandet, olien tilsættes, mel og salt røres i, og dejen æltes sammen. Dejen æltes til en blød og smidig dej. Sættes til hævning i 30 minutter.

Dejen deles herefter i 2 kugler, der hver udrulles så de passer til 2 bageplader. Det nemmeste er at udrulle dem direkte på bagepapiret, og så løfte det over på bradepanden.

Fyldet: De hakkede tomater fordeles over de 2 pizzaer. Da jeg ikke er så vild med pebberoni, lavede vi en pizza med skinke og ost og en med pebberoni og ost. De fik et drys oregano øverst.

Pizzaerne kom jeg i ovnen samtidig ved 200 grader varmluft i 15 minutter.

Enhver bageopskrift, anser jeg for vejledende og ikke en endegyldig opskrift. Dette gælder især når det er gærdej vi laver..Det er vigtigt at I "læser" dejen. Det kan godt stå i en opskrift, at der skal bruges 500 gram mel - men alt efter hvor tørt eller fugtigt melet er, kan man komme ud for, at skulle bruge mere eller mindre mel, for at få denne dejlige bløde, elastiske dej, der giver det perfekte brød.




Ingen kommentarer: