mandag den 19. maj 2008

Rugbrød fusk eller ej



Før i tiden bagte jeg meget af det rugbrød vi spiste selv, men det bliver man også træt af, men i dag fik jeg lyst igen.


Vi fandt ud af, at det rugbrød vi bedst kunne lide, var ikke dem hvor man selv lavede surdej osv. med rugbrød a la halvfabrikata. Disse poser hvor man bare tilsættes gær og vand, sætter til hævning og efter 1 time er det klart til at komme i ovnen.
Det er lækkert blødt, saftigt og dejlig krumme. Her i hjemmet hader vi skiveskåret rugbrød, vi kan godt lide selv at bestemme tykkelsen på skiverne, i stedet for disse papirstynde skiver som maskinerne på brødfabrikkerne har bestemt.
Brødet er klart bedst, dagen efter bagningen, så har det ligesom "sat" sig, er stadige dejligt blødt og luftigt men nemt at skære af..Hvis I ikke allerede har prøvet disse rugbrødsblandinger, så prøv det.

Ingen kommentarer: